Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Tom Pidcock Steelt De Show In Ronde Van Groot Brittannie

Tom Pidcock steelt de show in Ronde van Groot-Brittanniƫ

Nederlandse Mathieu van der Poel was kansloos

Ineos Grenadiers rijdt overtuigend naar de zege in ploegentijdrit

Tom Pidcock heeft zondag de Ronde van Groot-Brittanniƫ op zijn naam geschreven. De 23-jarige Brit van Ineos Grenadiers won de slotetappe met een voorsprong van 1 minuut en 31 seconden op de Nederlander Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck). Pidcock was al de beste in de proloog en verdedigde zijn leiderstrui met succes in de daaropvolgende etappes.

In de slotetappe over 163 kilometer van Cowes naar The Needles ging Pidcock in de aanval op zo'n 30 kilometer van de finish. Hij kreeg gezelschap van Van der Poel, maar de Nederlander was kansloos in de sprint. Pidcock won de etappe en schreef daarmee ook het eindklassement op zijn naam.

De zege in de Ronde van Groot-Brittanniƫ is een mooie opsteker voor Pidcock, die afgelopen zomer nog wereldkampioen veldrijden werd. De Brit geldt als een van de grootste talenten in de wielersport en wordt gezien als een toekomstige Tour de France-winnaar.

In de ploegentijdrit was Ineos Grenadiers oppermachtig. De Britse ploeg was maar liefst 1 minuut en 23 seconden sneller dan Soudal Quick-Step. Jumbo-Visma werd derde op 2 minuten en 15 seconden.


Komentar